Kleine menukaart

Een kleine menukaart

Als horeca ondernemer heb je er misschien vast wel eens over getwijfeld. Is een kleine menukaart een slimme keuze of ga je toch liever voor een uitgebreide kaart met tal van gerechten? Wat is handig om te kiezen? Het leven draait nou eenmaal om het maken van keuzes, en dat geldt ook voor jouw gasten. Om dit proces voor jou én de gast een stuk eenvoudiger te maken is de keuze voor een kleine menukaart een goede start. Daarnaast heeft een beknopte menukaart voor jou als horeca ondernemer nog meer voordelen. Efficiënter inkopen van producten Zeker voor horecaondernemers is het inkopen van producten een behoorlijke uitdaging. Des te uitgebreider het aantal gerechten op de kaart, des te groter de voorraad én de kans op voedselbederf is. Een brede keuze betekent vaak ook een verminderde vraag per gerecht met als gevolg dat producten bederven en daarmee de winst wordt verlaagt. De voordelen van een kleine menukaart op een rij:
  • de gast kan makkelijker kiezen waardoor bestellingen vlot doorlopen
  • efficiënter inkopen van producten waardoor voedselbederf wordt gereduceerd
  • betere doorstroming op de werkvloer doordat sneller uitserveren mogelijk is
  • overzichtelijke administratie
Kleine menukaart maken
Door het aanbieden van een kleine menukaart kan er niet alleen doelbewuster worden ingekocht, maar kunnen medewerkers ook efficiënter werken op de werkvloer. Doordat de gast met een kleine kaart makkelijker kan kiezen tussen de aangeboden gerechten, kunnen bestellingen sneller worden verwerkt wat de doorstroming op de werkvloer aanzienlijk verbeterd. Omdat hiermee de wachttijd voor zowel de bediening als de gast aanzienlijk wordt gereduceerd, resulteert dit vaak ook tot een betere tafelbezetting wat de winst voor jouw onderneming vergroot. Daarnaast biedt een kleine menukaart ook voor de keuken zelf een aantal fijne voordelen. Een beknopt aantal gerechten op de menukaart zorgt namelijk niet alleen voor een overzichtelijke organisatie in de keuken, maar vergt ook minder voorbereidingstijd. Wil je een mooie menukaart maken? Gebruik dan een van de online tools om vandaag nog jouw menukaart te ontwerpen.
Share: